fbpx

Rólunk

Teamunity Hostingról

rólunk
Elérhetőségeink

A Teamunity-ről

Ez egy egyedi címsor elem

VEGYE FEL A KAPCSOLATOT

  SEGÍTÜNK AZ ÜGYFELEKNEK

  Ön elképzelése a mi küldetésünk

  45+ weboldal

  5.000+ WordPress telepítés

  AZ ÖSSZES DEDIKÁLT SZERVER
  TARTALMAZZA A KÖVETKEZŐKET:

  A T-Systems Cloud & Data Center

  Szervereink az ország egyik legmodernebb szervertermében, a Magyar Telekom tulajdonában lévő Dataplex-ben (Budapest, Asztalos S u 13) vannak elhelyezve. Az infokommunikációs infrastruktúra-kihelyezés (kolokáció) legjelentősebb hazai szolgáltatójaként a Dataplex budapesti létesítménye a világon jelenleg elérhető legmagasabb technológiai szintet képviseli, az új piacok meghódításának biztonságos, megbízható, költséghatékony útját kínálja.

  Gyakran Ismételt Kérdések

  Mi az a tárhely és mire használhatom?

  A tárhely vagy pontosabban webtárhely egy szerveren létrehozott, elkerített lemezterület, amelyre feltöltheti weboldalát. A tárhelyszolgáltató webszerverén a weboldal futtatásához minden szükséges kiegészítés működik, így nem szükséges saját szervert fenntartani egy weboldal futtatásához. A tárhely röviden a webes megjelenés legolcsóbb fajtája, mely széles körben elérhető és elterjedt.
  A weboldalak kiszolgálásán túl általában az emailezéshez szükséges programok is futnak a tárhelyszerveren, így a tárhely az elektronikus levelezéshez is használható.

  Mi az a domain név és miért kell a tárhelyhez?

  A domain nevek mutatják meg az interneten, hogy egy bizonyos tartalom hol lelhető fel. Azonosíthatják a céget, akinek a weboldalára mutatnak, azonosíthatják a témakört, amiről a mögötte futó weboldal szól. Domain nevet bárki regisztrálhat magának és használhatja tárhelyére irányítva. Domain nevek különböző végződéssel regisztrálhatóak, melyek jelenthetnek tevékenységet (.com – commercial – üzleti domain nevek, cégeknek, magánszemélyeknek | .org – organization – egyesületek, alapítványok, non-profit vállalkozások) vagy régiót (.hu – magyar | .eu – európai unió).
  Példa: www.csaptelep2000kft.hu

  Mit kapok pontosan, ha tárhelyet bérelek?

  Ha tárhely csomagot rendel, egy tárterületet kap egy tárhelyszerverünkön, amire elhelyezheti weboldalát. A tárhelye kezeléséhez egy online kezelőfelület, a cPanel áll rendelkezésre. Ezen az adminisztrációs felületen hozhatóak létre pl. (csomagtól függően) az email fiókok, MySQL adatbázisok, FTP hozzáférések.Igényelhet domain nevet is, amely kizárólag az Ön tárterületére mutat.

  Miért kell nekem tárhely, ha szerverem is lehet?

  Ha Ön csak pár weboldalt akar üzemeltetni, nincs jobb megoldás mint a webtárhely. Egy önálló szerver havi költsége többszöröse egy tárhely éves, netán többéves költségének (és akkor még magát a szervergépet nem is számoltuk).

  Mekkora tárhelyem lehet? Melyik csomag mire elég?

  Erre azt szoktuk mondani, hogy ‘Nálunk bármekkora!’. Számos csomagot kialakítottunk a különböző igényekhez igazodva és a megfelelő kiválasztásában is igyekszünk irányt mutatni egy-egy rövid leírással.
  Lehetőség van egyéni megoldásra is, ha Önnek egyedi igényei vannak, keressen minket bizalommal testreszabott ajánlatért.

  Mikor kapom meg a tárhelyem?

  A megrendelés menete automatizált, online leadott rendelése után annak díjáról egy díjbekérőt kap és a befizetés után tárhelye automatikusan létrejön, melyről emailben küldjük ki a hozzáférési adatokat.
  Ha új domaint regisztrál nálunk, a domain regisztrációs ideje .hu domainek esetében a dokumentumok megküldése és a díjbekérő rendezése után általában 1-2 munkanap, nemzetközi domainek esetében néhány perc és dokumentumokra sincs szükség.
  Ha már meglévő domaint irányít át hozzánk, az átirányítás időtartama legfeljebb 24 óra szokott lenni.
  A domainek átállási vagy regisztrációs ideje alatt a tárhely már működik, tehát a cPanel adminisztrációs felületre be tud lépni, fel tudja tölteni weboldalát és egy átmeneti címen tesztelni is tudja.

  Abszolút kezdőként szeretnék saját honlapot készíteni. Legtöbben a WordPress magyar nyelvű változatát ajánlották. Önök támogatják a magyar nyelvű WordPress programot?

  Igen, mindegyik dinamikus tárhelyünk (a legkisebb Start is) alkalmas a WordPress telepítésére és futtatására. A Weboldal Start tárhelyünk pedig előtelepített WordPress-szel is kérhető.

  Mi az email alias?

  Egy másodlagos email cím, fedőnév. Segítségével lehetőség nyílik arra, hogy egy adott email postafiókhoz pl: sales@tesztkft.hu- hoz hozzáadjon egy külön postafiókkal nem rendelkező címet pl: ertekesites@tesztkft.hu-t. Az aliasra=fedőnévre érkező levelek abba a fiókba kerülnek amelyre létrehozták.Példánk esetében az sales@tesztkft.hu fiókba. Lehetőség van arra is, hogy egy postafiókhoz több aliast állítsunk be. Az aliasok bármikor lecserélhetőek, törölhetőek.
  Gyakori, hogy a személyek vezeték/kereszt és becenevével illetve ezek különböző variációval hoznak létre aliasokat.

  Mi a különbség a domain, a tárhely és a weboldal között?

  Ha Ön létre kíván hozni egy weboldalt, akkor alapesetben legalább egy domain névre és egy tárhelyre szüksége lesz, továbbá a megfelelő fájlokra, amelyeket fel kell tölteni a tárhelyre, hogy azok majd weblap formájában megjelenjenek a látogatók böngészőjében.

  Miért kell a domain?
  A számítógépek az emberektől eltérően nem név, hanem egy számsor alapján azonosítják egymást. A számítógépek (és más hálózatra kötött eszközök) azonosítására szolgáló számsort IP címnek hívják. A domainek megadott IP címre mutatnak. Így tehát az embereknek nem kell hosszú számsorokat megjegyezni, ha szeretnének egy weblapot megnyitni, hanem elegendő egy domain nevet megadniuk, s ez alapján már a számítógépek meg tudják keresni, hogy melyik IP címről, tehát melyik másik számítógépről (szerverről) kell betölteni magát a weblapot. Ez elképzelhető akár egy lakcímként is: a pontos földrajzi koordináták helyett elegendő egy többé-kevésbé jól megjegyezhető címet észben tartani.

  Miért kell a tárhely?
  A tárhely az a terület a szerveren, ahová el lehet helyezni a weboldal vagy weboldalak tartalmát. Tehát a tárhely önmagában még nem egy weboldal, hanem az a kisebb-nagyobb különálló terület a szerveren, ahol el lehet helyezni azokat a tartalmakat, amiket a böngésző meg tud jeleníteni weblapként a domain név visszafejtése után. Akár úgy is el lehet képzelni, mint egy üres telket, ahová Ön olyan házat építhet fel, amilyet és amekkorát a telek mérete és az Ön lehetőségei engednek.

  Miért kell fájlokat feltölteni a tárhelyre?
  A tárhelyre feltöltött tartalmat tudja betölteni a böngésző weblap formájában. Ha a domaint lakcímként képzeljük el, a tárhelyet pedig a cím alatt található telekként, akkor a weblapot a telken felépülő házként lehet elképzelni. Tehát ha szeretnénk, hogy látogatóink lássanak valamit, amikor megérkeznek webcímünkre, akkor fel kell töltenünk a megfelelő képeket, hangokat, .html vagy .php fájlokat a tárhelyre, amelyeket a böngésző felismer, és egységes weblapként megjelenít.

  Mi az a PTR rekord vagy reverse DNS bejegyzés?

  A PTR rekord esetében az IP címhez rendelünk egy domain nevet, így lehetővé válik az IP alapján visszakeresni a hozzá tartozó domain nevet.

  Ez főként a levelezéskor fontos, mert ilyenkor a fogadó szerverek ellenőrizni tudják a feladó kilétét, elkerülve így pl. a spamek illetve spoofolt (hamisított címről érkező) levelek fogadását. Az ellenőrzés a következő elven történik: a fogadó szerver megkapja a feladó szerver IP címét, majd lekéri a PTR rekordot. Ezután leellenőrzi, hogy az így kapott reverse nevet vissza lehet-e fejteni a feladó IP címére. Ha igen, akkor fogadja a levelet, ha nem, akkor valószínűleg nem fog célba érni a küldött email.

  Szeretnék egy nemzetközi domaint, amihez kell egy külföldi kapcsolattartó, de nincs ilyen kapcsolattartóm. Mi tehetek?

  Rendeléskor jelezze nekünk, hogy nem rendelkezik külföldi kapcsolattartóval, ekkor a domain regisztrátor biztosít egy proxy szolgáltatást 2000 HUF + ÁFA / év díjért, így Önnek nem kell kapcsolattartót megadnia.

  Miért érdemes VPS-t használni?

  A Virtual Private Server (Virtuális Saját Szerver) a saját fizikai szerver vásárlásának és üzemeltetésének kiváló alternatívája. Sok szempontból előnyösebb, mint a Saját Szerver használata, ezért jóval több vállalkozásnak éri meg VPS-t használnia, mint amennyinek valóban saját (fizikai) szerverre van szüksége.

  Mi a saját fizikai szerver?

  A saját szerver egy olyan fizikai számítógép (hardver, azaz számítástechnikai berendezés), amelyet megvásárolhat, saját irodájába vagy adatközpontban elhelyezheti, hogy biztosítsa a megfelelő üzemi környezetet és megbízható internet-kapcsolatot, és amelynek karbantartását (mind hardver, mind szoftver tekintetében) a tulajdonos végzi, és viseli ezek összességének egyszeri és ismétlődő költségeit és felelősségét.

  Mi a VPS (Virtuális Saját Szerver)?

  A Virtuális Saját Szerver (VPS) olyan virtuális szerver kapacitás, amelyet egy szerverek üzemeltetésre szakosodott professzionális szolgáltatótól bérelhet, tehát a „doboz” nem a felhasználóknál van, és így sem a beszerzés, sem az üzemeltetés költségeit nem kell viselniük. A mára könnyen hozzáférhető nagy teljesítménynek és szeléssávú internetnek köszönhetően azonban a felhasználók ugyanolyan gyorsan kezelhetik távoli virtuális szervereiket, mintha azok a saját irodájukban lennének elhelyezve és teljesítményben is a fizikai szerverekkel összemérhető kapacitáshoz juthatnak hozzá.

  Mi a Virtuális Saját Szerver előnye?

  Elsősorban az, hogy a VPS-sel sokkal olcsóbban és gondmentesen juthatunk ugyanahhoz az erőforráshoz, mintha saját fizikai szerverünk lenne. A legtöbb vállalkozás képtelen kihasználni még egy kisebb szerver kapacitását is, míg annak teljes költségét kell viselnie.

  A gondmentesség is komoly anyagi tényező, mivel a CloudVPS.hu által kínált szolgáltatás magában foglalja a napi 24-órás fizikai felügyeletet is, ezért az esetleges hibaelhárításról nem Önnek kell gondoskodnia. Saját Szerver esetén a megfelelően magas rendelkezésre-állás (elérhetőség) biztosításához Önnek kell ügyeleti rendet kialakítania egy esetleges probléma mielőbbi elhárítására, ami költséges és megterhelő felelősség.

  A saját igényeinek megfelelően változtathatja, hogy mekkora és milyen gyors erőforrás áll rendelkezésére, míg a fizikai szerver esetén az eredetileg megvásárolt eszköz korlátaival kell együtt élnie vagy az esetleges bővítés esetén a komponens csere magas költsége is Önt terhelné.

  Manapság már a hatalmas forgalmat bonyolító világvállalkozások (pl. Netflix, Dropbox) is virtuális szervereken biztosítják saját infrastruktúrájukat, ezért nyugodt lehet abban, hogy az interneten keresztül elérhető VPS szolgáltatással nem köt kompromisszumokat, viszont anyagi és üzembiztonsági előnyöket élvezhet.

  Hogyan biztosítja a VPS az előnyöket?

  Hasonlóan egy irodaházban történő irodabérléshez. Mint ahogyan egy ilyen rendszerben használt ingatlan, a Virtuális Saját Szerver (VPS) esetében is megosztva használja egy szerver kapacitását több felhasználó anélkül, hogy egymást zavarnák vagy korlátoznák, egymás felhasználói élményét csökkentenék, illetve ennek elérése érdekében egymással egyeztetniük kellene. Minden bérlő a saját bérleményén belül szinte korlátlan szabadsággal rendelkezik valamint élvezheti a közös terület előnyeit és gazdaságosságát.

  A virtualizáció azt jelenti, – leegyszerűsítve – hogy egy nagy teljesítményű szervert úgy „parcelláz” fel a CloudVPS.hu, hogy annak erőforrásai (RAM, CPU, háttértár) több kisebb egységben álljanak az előfizetők rendelkezésére.

  Az ilyen csúcstechnológiával biztosított közös használat teszi lehetővé, hogy a költségek több felhasználó között legyenek megoszthatóak, a kihasználtság sokkal optimálisabb, így az egy felhasználóra jutó havidíj csak töredéke egy fizikai szerver havi költségének, míg a használati értéke a legtöbb esetben azonos. VPS használatakor mindig fix költséggel tervezhet, nem kell pénzügyi tervében elkülönítenie fedezetet váratlan hibaelhárítási költségekre.

  Mi a különbség a VPS és a Webtárhely között?

  A VPS és a Webtárhely is a szerver-kapacitás bérlés egy-egy formája. Egyszerűen fogalmazva, a VPS a Webtárhely nagy testvére. Akkor van rá szükség, ha olyan neten elérhető szolgáltatásokat szeretnénk üzemeltetni, amelyek kiszolgálására nem elegendő a webtárhely által nyújtott – alapvetően E-mailezésre és weboldalak, webalkalmazások futtatására kialakított technikai infrastruktúra. Ilyen lehet például egy hírlevél küldő rendszer, vagy egy Ruby on Rails alapú e-kereskedelmi megoldás is. A VPS előnye az is, hogy a bérlő által választott operációs rendszer futtatható, és a magasabb fokú izoláció egyben a webtárhelyét meghaladó biztonsági követelményeknek megfelelő környezetet is biztosít.

  Mire használhatom a saját VPS-em?

  Néhány kivételtől eltekintve bármilyen kiszolgálófeladatra használhatóak a CloudVPS.hu által biztosított VPS-ek.
  Bizonyos tevékenységeket a törvényi háttér vagy egyéb kockázatuk miatt nem engedélyezünk. A tiltott tevékenységek:

  • Bármilyen anyag terjesztése a szerzői jogot sértő módon
  • Kártékony programok terjesztése
  • Hálózati támadásban (pl. DDoS) való bármilyen részvétel
  • Torrent tracker vagy torrent seed szerver futtatása
  • Kéretlen reklámlevelek (spam) terjesztésében való részvétel
  • Játékszerver futtatás – ezen pont alól kivétel kérhető.
  • Általában minden, Magyarország Büntető Törvénykönyvébe ütköző vagy egyéb jogellenes tevékenység

  Kapok reverse DNS (PTR rekord) bejegyzést a VPS-em IP címére?

  Igen, a VPS elindulása után beállítható a reverse DNS rekord a kiosztott IP címekre az ügyfélszolgálaton keresztül.

  Játékszervert futtathatok a VPS-en?

  A népszerű játékszerverek (pl. Minecraft, Metin2, CoD, CS) futtatása tiltott, hálózati kockázatok miatt. Kivétel abban az esetben kérhető, ha a szerver kizárólag privát használatra szolgál egy szűk körnek vagy a fentiektől eltérő, egyedi fejlesztésű játékról van szó vagy webes, böngésző alapú játékról.

  Grafikus felületen elérhetem a VPS-t?

  A VPS Linux operációs rendszere a telepítés után nem tartalmaz grafikus felületet, ssh-n érhető el a parancssor (pl. a Putty programmal). Amennyiben szüksége van grafikus (pl. Gnome, KDE, LXDE, stb.) vagy webes (pl. cPanel, DirectAdmin, i-MSCP, ISPConfig) kezelőfelületre, utólag ezek telepíthetőek, a VPS szolgáltatásunk teljesen kompatibilis ezekkel. A grafikus (desktop) felület távoli eléréséhez az X11 és az ablakkezelő mellett a VNC server funkciót is telepíteni és engedélyezni kell.

  Lehetséges Windows operációs rendszert futtatni a VPS-en?

  Jelenleg nincs Windowst futtató VPS szolgáltatásunk és a VPS-ek műszakilag nincsenek felkészítve Windows futtatására, külső telepítő lemezképből (ISO) sem lehetséges Windowst telepíteni rájuk.

  Hogyan lehet csatlakozni a VPS-re?

  IP konzolon illetve SSH-n keresztül lehetséges elérni a VPS-t. A konzolt az ügyfélkapuból tudja elindítani.

  Vannak egyedi csomagok?

  Igen! SSD VPS kínálatunkban egyedileg összeállítható csomag is található.

  Tudok SMS-ben is fizetni?

  Jelenleg ez a fizetési mód nem áll rendelkezésre. Bankkártyával, banki átutalással illetve PayPallal tud fizetni a szolgáltatásért. Bankkártyás és paypalos fizetés esetén a befizetés után automatikusan aktiváljuk a szolgáltatást azonnal.

  Mi a különbség a HDD és az SSD csomagok között?

  Hasonlóan, mint egy HDD-vel (merevlemez) és egy SSD-vel (memóriát használó adattároló) felszerelt számítógép között.A HDD VPS-hez nagyobb kapacitás jár, így ezeken több adatot lehet tárolni. Az SSD VPS-hez kisebb kapacitás jár, de az SSD-k gyorsabbak, főként véletlenszerű lemezműveleteknél (random I/O) mint a HDD-k. Tehát kevesebb adat fér rá,de ha sok a véletlen elérésű lemezművelet (pl. gyakori adatbázis írás/olvasás), jóval nagyobb sebességet lehet elérni vele.

  Mi az a PTR rekord vagy reverse DNS bejegyzés?

  A PTR rekord esetében az IP címhez rendelünk egy domain nevet, így lehetővé válik az IP alapján visszakeresni a hozzá tartozó domain nevet.

  Ez főként a levelezéskor fontos, mert ilyenkor a fogadó szerverek ellenőrizni tudják a feladó kilétét, elkerülve így pl. a spamek illetve spoofolt (hamisított címről érkező) levelek fogadását. Az ellenőrzés a következő elven történik: a fogadó szerver megkapja a feladó szerver IP címét, majd lekéri a PTR rekordot. Ezután leellenőrzi, hogy az így kapott reverse nevet vissza lehet-e fejteni a feladó IP címére. Ha igen, akkor fogadja a levelet, ha nem, akkor valószínűleg nem fog célba érni a küldött email.

  Mi az a szerver hosting?

  A szerverek különleges környezetet igényelnek a megbízható üzemelés és hosszabb élettartam biztosításához. Ha Önnek, illetve cégének már van saját hardvere, de nem lehetséges vagy gazdaságos ideális környezetet kialakítania házon belül, hozza el hozzánk berendezéseit és helyezze el speciálisan e célból fenntartott helyiségünkben.

  A szerver hosting szolgáltatás esetén Ön a saját szerverét helyezi el nálunk.  A szerver a szervertermünkben kerül elhelyezésre, ahol temperált környezetben, szünetmentes áramforrásra kapcsolva üzemel, fix IP címmel és magas rendelkezésre állású szimmetrikus internetkapcsolattal (minimum 100 Mbit/sec le- és feltöltés).

  Ha saját szervert helyez el, Ön hozza be ügyfélszolgálatunkra, ahol megtörténik a szerződések aláírása, és az IP címek hozzárendelése. Egy erre a célra szolgáló szerelő-helyiségben elvégezhetőek a hálózati beállítások és ha minden jó működik, a szervert elhelyezzük a szerverteremben. A gép innentől a távmenedzsment-programokkal (ssh, távoli asztal) érhető el, vagy ha ezek valamiért nem működnek, bármikor kérhető IP konzol hozzáférés, amivel helyreállítható a hálózati kapcsolat.

  Mire használhatom a szerverem?

  A szerverét (legyen az saját vagy bérelt) bármilyen, a magyar törvények szerint legális célra használhatja. A hatályos törvény miatt mi nem monitorozhatjuk szervere tartalmát vagy adatforgalmát, a szerverén tárolt és üzemeltetett fájlokra, szolgáltatásokra Ön vállal felelősséget.

  Meddig tart a szerződés, van hűségidő?

  Szerver hosting esetén az ajánlatunk határozatlan időtartamú szerződés esetén is érvényes, a szerződés bármikor felmondható 30 napos felmondási idővel.
  Arra is van mód, hogy 1 évet előre kifizessen, ilyenkor az amúgy is kedvező árainkból további kedvezményt adunk (szolgáltatástól függően 1 vagy 2 hónap díját).

  Ha leáll a szerverem, mit csináljak?

  Amennyiben nem tudja elérni szerverét, az valószínűleg leállt, lefagyott vagy meghibásodott. Ilyen esetben hívja ügyfélszolgálatunkat a +36309569555 telefonszámon. Az azonosításhoz ismernie kell szervere azonosítóját vagy IP címét valamint saját személyi igazolványának számát.
  A szerver külső állapotáról (láthatóan be van-e kapcsolva, villog-e) tudunk tájékoztatást adni, kérésre újraindítjuk (reset gomb vagy teljes áramtalanítás majd visszakapcsolás) vagy csatlakoztatunk egy IP konzolt, amivel ellenőrizni tudja a képernyő tartalmát és szerencsés esetben újraindítás nélkül helyrehozni a hibát.

  Szerelni szeretném a gépem, mit kell tennem?

  Ha szervere javításra vagy egyéb hardveres karbantartásra szorul, ezt megteheti az év 365 napján, 0-24 óráig bármikor az erre a célra szolgáló szerelő-helyiségben. Ha előre jelzi szerelési szándékát, kérésre a szervert a kért időpontra már elő is tudjuk készíteni, hogy érkezésekor azonnal rendelkezésre álljon.

  A szerveremen van iLO/iDRAC/IPMI távfelügyelet, tudom használni?

  Igen. A távfelügyelet működéséhez általában egy plusz IP cím és egy külön hálózati (Ethernet) csatlakozás kell. A másodlagos hálózati csatlakozás díja 1 500 Ft / hó, az IP cím ára szintén 1 500 Ft / hó vagy mennyiségtől függően kevesebb.

  Honnan tudom meg, hogy a szerverem mennyi áramot fogyaszt?

  Egy tipikus modern egyprocesszoros szerver átlagos áramfelvétele nem több 500 mA -nél (115 W), így bőven belefér a szerver hosting csomagokba foglalat 700 mA -es keretbe. Ha mégis bizonytalan a fogyasztást illetően, a szerver elhelyezésekor egy precíziós fogyasztásmérővel 5 perc alatt meg tudjuk állapítani a pontos áramfelvételt. Bérszerver esetén a díjak már tartalmazzák az esetleges többlet áramfelvételt.